image-172739-P1030439.w640.JPG
image-159752-DSC_0098.w640.jpg
image-159553-DSC_0154.w640.jpg
image-172751-80bbddbd92c4465eb221c8f3a406ef5a.w640.jpg
image-172737-P1030436.w640.JPG

*Massage


-Ontspannende massage:

Via een inleidend gesprek kom ik te weten welke spanning er zit, zowel fysiek als mentaal als emotioneel.

Aan de hand hiervan kan een diepgaande en ontspannende massage gegeven worden. Al dan niet met ondersteuning van aromatherapie.

De massages worden gegeven in een tijdspannen van een half uur, een uur of anderhalf uur.

De massages zijn met olie op de huid


-Stoelmassage:

Dit is een korte massage op de kledij waarbij je op een massagestoel zit.

Het is een effectieve lichaamsbehandeling van de rug, nek, schouders, armen, handen en hoofd.

De sessie duurt ongeveer 20-25min


-TriggerPoint-Massage:

Wat zijn Triggerpoints? Dat zijn heel pijnlijke plekken in een spierknobbeltje in een gespannen spier. Dit zorgt voor uitstralingspijnen (=myofasciale pijn)

Hoe krijg je Triggerpoints? Dit kan uiteenlopend zijn. Door overbelasting van de spier, verkeerd gebruik van een spier, een val of slag, na injectie of operatie, nevenwerking van bepaalde medicatie, tekort aan bepaalde vitamines en mineralen, aangeboren onregelmatigheden in botstructuren, houding, herhaalde spanning, gebrek aan lichaamsbeweging, trage schildklierwerking, stress, te weinig slaap,…

Hoe worden Triggerpoints aangepakt?

Bij een fysiotherapeut gaan ze meestal de Triggerpoints met een naald gaan aanprikken, eventueel met een plaatselijk (en tijdelijk) verdovend middel er in. Soms kun je Triggerpoints aanpakken met koude en warmte afwisseling in combinatie met stretchen.

Hoe ik te werk ga, is met diepe weefselmassage. Dit is massage waarbij de Triggerpoints uitgenodigd worden de spanning los te laten, alsook de opgestapelde melkzuren. Om daarna de spier uit te nodigen deze afvalstoffen terug te verwerken. Dit kan af en toe wel eens pijnlijk zijn, maar de ontspanning en het gevoel van ruimte achteraf kan een hele opluchting zijn.

Bij terugkerende of hardnekkige Triggerpoints kan met de BodyScan gekeken worden naar eventuele tekorten van vitamines en mineralen

Aanbevolen lectuur: 'Handboek Triggerpointtherapie' van Claire Davies


-Energetische Massage:

Via een inleidend gesprek kom ik te weten wat en waar er in het lichaam iets stropt. Via een combinatie van massage, aromatherapie en Healing of Reiki kan een probleemzone dieper aangepakt worden.

Tijdens de massage volg ik wat het lichaam aangeeft om op deze manier een compleet individuele en diepgaande massage te bekomen.

Hier ligt de nadruk vooral op een probleemzone als deel van het geheel die weer 'in tune' komt te staan met de rest van het licham.

Deze massage (incl gesprek) duurt 1,5u


-HotStone Chakra Massage:

Massage met HotStones, warme basaltstenen. Er worden stenen op de Chakra's geplaats. Chakra's zijn centrale energiepunten in het lichaam.

Op een specifieke manier, in een voorbepaalde volgorde, alles met een reden.

Het hele lichaam wordt dan ook met olie en warme stenen gemasseerd.

Duur: 1u45min